Suklaakonvehtien valmistus

Suklaakonvehtien valmistus

SUKLAAKONVEHTIEN VALMISTUS

Valikoimastamme löydät lukuisia suklaakonvehtimuotteja moneen erilaiseen tilanteeseen! Valikoimamme kasvaa myös jatkuvasti.

Fazerin leivontasuklailla onnistut. Fazerin Suklainen keittiö-tuotteet ovat ominaisuuksiltaan parhaita mahdollisia leivontaan.SUKLAAN SULATUS

Suklaa kannattaa sulattaa mahdollisimman hitaasti mietoa lämpöä käyttäen. Mikäli käytät mikroa, paloittele suklaa paloiksi muoviseen, lasiseen tai keraamiseen astiaan. Voit myös sulattaa suklaan suoraan annostelupullossa.

Sulata Fazerin tummaa tai valkoista leivontasuklaata 350W teholla n. 30 sekunnin ajan ja sekoita. Tämän jälkeen jatka kuumennusta 10 sekunnin jaksoissa välillä varovasti sekoittaen. Jatka näin, kunnes suklaa on kokonaan sulanut.


Mikäli sulatat suklaan vesihauteessa käytä sellaista kattilaa, jonka päälle saat asetettua toisen kattilan tai kulhon tiiviisti. Paloittele suklaa kulhoon ja lisää kattilan pohjalle n. 5cm vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta liedeltä pois. Nosta kulho höyryävän kattilan päälle. Sekoittele suklaata varovasti, kunnes se on sulanutta. Vesihöyryä ei tulisi päästä suklaan joukkoon.


KONVEHTIEN VALMISTUS

Laita sulaa Fazerin leivontasuklaata konvehtimuotteihin lusikkaa tai annostelupulloa apuna käyttäen. Vinkki! Voit myös täyttää kertakäyttöisen pursotinpussin sulalla suklaalla ja leikata saksilla pienen reiän pussin päähän.


Mikäli haluat täytettyjä suklaakonvehteja tee näin: Täytä muotti puoleen väliin asti sulalla suklaalla lisää sitten esim. pähkinä tai Fazerin Wiener Nougat, Marianne tai Turkinpippuri Crushia. Täytä muotti lopuksi vielä sulalla suklaalla.


Aseta konvehdit jähmettymään tasaiselle alustalle. Ne jähmettyvät hyvin nopeasti, jos laitat ne hetkeksi esim. pakastimeen.


Irrota konvehdit varovasti muoteista


SUKLAAN VÄRJÄÄMINEN

Fazerin valkoista leivontasuklaata voit myös värjätä suklaaväreillämme. Sulata suklaa ja lisää siihen varovasti sekoittaen haluamaasi väriä.


Marmoroituja konvehteja saat, kun sekoitat keskenään kahta eriväristä suklaata.


Hauskan värisiä suklaita saat, kun laitat siveltimellä muotin yksityiskohtiin eri väristä suklaata.


Voit koristella kakkuja ja muita leivonnaisia kauniilla konvehdeilla tai tarjota niitä ihan muuten vain. Voit myös pakata niitä lahjaksi. Kaikki konvehtituotteet löydät täältä.


SUKLAAN TEMPEROINTI

Suklaan temperoinnilla tarkoitetaan suklaan käyttämistä eri lämpötiloissa. Tämä tehdään siksi, jotta suklaan sisältämä kaakaovoi saadaan sileäksi. Suklaan lämpötila mitataan mittarin avulla. Temperointi on paikallaan silloin, kun suklaakonvehteihin halutaan pysyvä mattakiilto. Temperoitava suklaa rouhitaan kulhoon ja se sulatetaan vesihauteessa tiettyyn lämpötilaan. Sen jälkeen suklaarouhetta lisätään ja suklaata sekoitetaan, kunne se on saavuttanut seuraavan lämpötilan. Sen jälkeen suklaa kuumennetaan kolmanteen lämpötilaansa. Suklaan voi temperoida myös jäähdyttämällä sitä esim. marmorilevyn päällä ja sekoittamalla suklaata siinä rauhallisesti.

Tummaa suklaata temperoidessa lämpötilat ovat seuraavat:
  1. vaihe = n. 48-50 astetta
  2. vaihe = n. 27-28 astetta
  3. vaihe = n. 31-32 astetta
Valkoista suklaata temperoidessa lämpötilat ovat seuraavat:
  1. vaihe = n. 40 astetta
  2. vaihe = n. 26-27 astetta
  3. vaihe = n. 25-29 astetta
Yhteistyössä:
FAZER
Suklainen keittiö
Klikkaa itsesi tästä Suklaiseen keittiöön!