Kakun kuorrutus / Sokericrème

Kakun kuorrutus / Sokericrème

sokericreme_000006233749.jpg

Suosittelemme käyttämään kuorrutukseen sokericrèmeä, jolla saat aikaan kirkkaat värit. Voit kuorruttaa kakkumme myös tavallisella kermavaahdolla mutta tällöin pursotus leviää helpommin ja värit ovat vaaleammat. Sokericrème vaatii huomattavasti vähemmän väriainetta ja on koostumukseltaan erittäin helppo pursottaa, ja pursotusjäljet säilyvät pitkään. Kun värjäät crèmeä mustaksi, lisää siihen ensin siivilöityä kaakaojauhetta riippuen värjättävän crèmen määrästä. Esim. koko annokseen n. 5-6 rkl. Näin ruskea crème on jo lähempänä mustaa väriä ja elintarvikeväriä kuluu huomattavasti vähemmän. Lisäksi saat crèmeen ihanan suklaisen maun!


Sokericrème

250g suolatonta voita
1pkt (500g) tomusokeria
2rkl maitoa
1rkl vaniljasokeria
haluttua väriainetta

Vaahdota voi vaaleaksi. Lisää puolet siivilöidystä tomusokerista ja vatkaa voimakkaasti. Lisää maito, vaniljasokeri ja loput siivilöidystä tomusokerista . Sekoita tasaiseksi. Värjää halutulla väriaineella.

Jos et käytä kaikkea crèmeä heti, säilytä se jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa tai kulhossa kostean pyyhkeen alla.


SOKERICREMEN VÄRJÄÄMINEN

Koska elintarvikevärimme ovat tiivisteitä, ne ovat erittäin tehokkaita ja antavat syvän sekä kauniin värin. Jotta et turhaan lisäisi liikaa väriainetta sokericrèmeen, laita väri crèmeen hammastikun avulla. Ota aina uusi hammastikku, jotta crèmeä ei mene väripurkkiin.


CREMEN KÄYTTÖ

1. Crèmen levittäminen lastalla
Kulmalastalla saat helpoimmin levitettyä crèmen kakun reunoille ja kohtiin, joihin ei ole tulossa tähtipursotusta.

2. Hahmokakkujen yksityiskohtien rajaus
Käytä terää no. 3. Pidä pursotinpussi 45 asteen kulmassa.

Pursota aloituskohdasta niin, että crème koskettaa kakkua ja jää siihen hyvin kiinni. Nosta terää hieman ja jatka pursotusta samalla kun seuraat terällä kakkuvuoan antamia ääriviivoja. Kun lopetat yhden rajauksen tekemisen, paina terä ensin kiinni kakkuun ja lopeta pursottaminen. Jos viivoista tulee suttuisia, puristat todennäköisesti pussia liian lujaa. Jos crème repeilee, liikutat pussia liian nopeasti tai crème on liian paksua.

3. Hahmokakkujen yksityiskohtien täyttäminen (esim. nallen nenä)
ääriviivojen rajaamisen jälkeen käytä samaa terää no. 3 ja pursota yksityiskohdat täyteen niin, että koko alue peittyy tasaisesti. Kasta sen jälkeen sormi perunajauhoihin, ja taputa sormella alue tasaiseksi.

4. Tähtien tekeminen
Lähes kaikissa kakuissamme tarvitset tätä tekniikkaa. Käytä terää 16, 18 tai 21. Pidä pursotinpussi mahdollisimman suorassa (90 asteen kulma) ja muutaman millin kakun yläpuolella. Pursota kunnes tähti on muodostunut. Lopeta pursotus ja nosta terä pois.

Pursota tähdet kiinni toisiinsa, jotta kakku ei näy pursotuksen alta.